mandag 11. mars 2013

Alle Vil Til Himmelen, Men Ingen Vil Dø

Alle vil til himmelen, men ingen vil dø. Hva er det Timbuktu egentlig mener? Når man tenker seg om så har vel alle hørt noen si at de vil til himmelen. Det er vel egentlig litt rart fordi innerst inne er det vel ingen som har lyst til å dø. Det er sikkert noen som tror det, men jeg mener at viss de hadde tenkt seg godt om og ikke tatt noen dårlige valg, så verdsetter de det livet de har nå og at de rett og slett har fått gleden av å leve. At man konkurrerte med 250 millioner andre sædceller, så det var ganske liten sannsynlighet for at det var deg som ble født. “Sjansene mindre enn én til en milliard, har gått bort og gjort virkelighet av seg: DET BLE MEG!”. Akkurat det emnet om hvorfor det ble oss og ikke noen andre er et ganske rart å tenke på. Man får litt hakeslepp når man tenker på alle faktorene som har spilt inn for at akkurat vi er til. En liten endring der og vi hadde ikke vært her.

Når man tenker på sitatet så er vel ikke den delen med at alle vil til himmelen helt sann. Det er mange forskjellige religioner på vår klode og det er ikke alle som tror på himmelen og jorden. Viss man tar muslimene som et eksempel så tror de på reinkarnasjon. Er man ateist så tror man heller ikke på himmelen og helvete. Det er vel i kristendommen at man tror at man blir dømt etter hva du har gjort gjennom livet ditt og sendt til enten himmelen eller helvete. 

Grunnen til at alle vil til himmelen er vel at ingen har lyst å dra til helvete. Helvete har blitt beskrevet på ulike måter i bøker, filmer, tv-serier, reklamer og spill. Det er oppgitt at helvete skal være et sted der man blir pint og pint og pint litt mer.  Det er det samme med himmelen. Det er heller ikke laget en klar definisjon av himmelen. Noen kaller det himmelen og noen kaller det paradiset, men hva er det som egentlig venter deg? Muligens er det selveste gud som tar imot deg. Jeg, som ateist, finner det vanskelig å tro at det er en mann med langt hvit skjegg som sitter og ser og bedømmer alt vi gjør. Høres det ikke egentlig ut som det samme som julenissen gjør?

Det er egentlig rart at folk sier at de vil til himmelen. Jeg synes at man skal gjøre det man kan med livet sitt nå og ta etterlivet når det kommer. Da blir det mer en overraskelse enn en skuffelse. Man burde ikke bruke livet sitt på å tenke gjennom spørsmål som: hva skjer når man dør? Hvor kommer man når man dør? Kommer man til paradiset eller helvete? Blir man et insekt i det neste liv? Man bør vel egentlig ikke bry seg så mye om hva som kommer til å hende og muligens heller ta livet som det faller seg.



Kildeliste
Sitat hentet fra Funny av Jan Erik Vold

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar